Κρουζέιρο – Γκρέμιο: Ανάλυση αγώνα

ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ

Κατέβαλε υπερπροσπάθεια την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κορίνθιανς, η Κρουζέιρο όμως δεν μπόρεσε να φύγει με κάτι θετικό από το Σάο Πάολο, όπου ηττήθηκε με 1-0. Είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή, πραγματοποίησε ωστόσο αξιοπρεπέστατη εμφάνιση κόντρα στην πρωτοπόρο, έκανε δύσκολη τη ζωή της Κορίνθιανς, ένα γκολ όμως ήταν αρκετό για να κρίνει τον αγώνα. Τρίτη ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές για το συγκρότημα του Μενέζες, που βρίσκεται σταθερά χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, είναι χαρακτηριστικό πως έχει σημειώσει ένα τέρμα στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της, ενώ το under 2,5 εμφανίστηκε και στις επτά πρώτες αναμετρήσεις του στη Serie A.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας ο Ενρίκε, που δύσκολα θα προλάβει το σημερινό παιχνίδι. Αντίθετα αποθεραπεύτηκαν και επιστρέφουν οι Ρομπίνιο και Άλισον.

Προηγούμενο ματς: Την ήττα με 1-0 από την Κορίνθιανς γνώρισε η Κρουζέιρο την προηγούμενη αγωνιστική.

 Στατιστικό: N/G τα πέντε τελευταία παιχνίδια της.

ΓΚΡΕΜΙΟ

Την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή με νίκη έχει σήμερα η Γκρέμιο, που θέλει να εκμεταλλευτεί ιδανικά τη χθεσινή “γκέλα” της Κορίνθιανς. Από τις καλύτερες ομάδες μέχρι στιγμής στην κατηγορία η Γκρέμιο, κάτι που επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι. Χωρίς να δυσκολευτεί κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική να περάσει νικηφόρα από το Μαρακανά, όπου επικράτησε με 0-2 της Φλουμινένσε, χάρη σε τέρματα των Έντιλσον (8’) και Λουάν (80’). Το συγκρότημα του Γκαούτσο σημείωσε έτσι την τέταρτη σερί του νίκη, αλλά και την έκτη στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Η Γκρέμιο διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας, τη στιγμή που κράτησε το μηδέν στα 5/7 παιχνίδια της στη Serie A. Καλείται να δείξει και σήμερα ένα σοβαρό πρόσωπο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το “δώρο” της Κορίνθιανς.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως η ομάδα μετά τη νίκη επί της Φλουμινένσε δεν επέστρεψε στο Πόρτο Αλέγκρε, αντίθετα παρέμεινε στο Ρίο όπου πραγματοποίησε την προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι και ταξίδεψε για το Μπέλο Οριζόντε.

Προηγούμενο ματς: Με 0-2 επικράτησε της Φλουμινένσε η Γκρέμιο την προηγούμενη αγωνιστική.

Στατιστικό: n/g τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.