Στοίχημα e-sports: Τα σημαντικότερα παιχνίδια

Η εξέλιξη του διαδικτύου έχει εκτοξεύσει το στοίχημα e-sports. Είναι κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα έμοιαζε με σενάριο ακόμη και επιστημονικής φαντασίας. Στην Ασία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α. δηλαδή οι τζίροι έχουν εκτοξευτεί στο κατακόρυφο. Ουσιαστικά ποντάρετε όπως στο στοίχημα. Υπάρχουν παρόμοιες αγορές, ακόμη και χάντικαπ, ή αποτέλεσμα ανά map. Η γκανιότα είναι κι εδώ παρούσα. Ορίζει τις αποδόσεις, το κέρδος του book και φυσικά τις πιθανότητες για το κέρδος του παίκτη. Η ζήτηση έφερε φυσικά και προσφορά. Πληθώρα ιστοσελίδων ασχολείται μόνο με τα e-sports και δίνει πληροφορίες για τις διαρκώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ετών είναι εντυπωσιακό πως τα e-sports έχουν το δικό τους φανατικό κοινό. Όποιος ποντάρει σε αυτά δύσκολα ξεκολλά για να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Η φράση «στοίχημα κουπόνι» λοιπόν παραμένει πανίσχυρη στο μυαλό των παικτών, ωστόσο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έρχονται να ταρακουνήσουν την αγορά και να μπουν στη στοιχηματική ζωή μας. Ας δούμε λοιπόν μαζί τα σημαντικότερα e-sports.

League of Legends

Δίνει τεράστια ώθηση στην αδρεναλίνη. Είναι γρήγορο, ανταγωνιστικό. Έχει ταχύτητα και ένταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε για κανέναν λόγο. Υπάρχουν δύο ομάδες από ατρόμητους πρωταγωνιστές. Είναι ήρωες που μοιάζουν ανίκητοι, αλλά κάποια από τις δύο ομάδες θα χάσει. Η μάχη αυτή γίνεται πάντα σε διαφορετικούς maps (χάρτες) αλλά και με κανόνες στρατηγικής που αλλάζουν. Τα επίπεδα γίνονται ολοένα και περισσότερα, διαφορετικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι πραγματικά ανεξάντλητο. Επίσης είναι συναρπαστικό το πως συνδυάζει το RTS (Real Time Strategy) με το RPG (Role Playing Games).

Dota2

Πρόκειται για την εξέλιξη, τη συνέχεια αν προτιμάτε, του Defence Of The Ancients (DOTA). Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, τους Radiant και τους Dire. Η δυνατότητα που δίνει στον παίκτη να εξελίσσει τον ήρωα του και να αποκτά νέα αντικείμενα, το κάνει εξόχως συναρπαστικό. Συνδυάζεται και εδώ παιχνίδι στρατηγικής με RPG. Έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Counter-Strike

Είναι από τα πλέον γνωστά. Ίσως πιο απλό από τα δύο προηγούμενα. Στο counter-strike έχουμε ένα παιχνίδι first person shooter. Οι μάχες είναι Online και πρέπει ο παίκτες να διαλέξει τα πιο φονικά όπλα. Τα πιο αποτελεσματικά. Με αυτά πρέπει να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να επιβιώσει μόνο ο ίδιος. Μόνο έτσι μπορεί να φτάσει στη νίκη.

StarCraft II

Εδώ έχουμε ένα φουτουριστικό παιχνίδι αρκετά εντυπωσιακό. Διεξάγεται στον 26ο αιώνα. Στο μακρινό μέλλον λοιπόν, τρεις φυλές μάχονται για τελική επικράτηση. Οι Terran είναι εξόριστοι γήινοι. Οι Protoss είναι ένα είδος ανθρωποειδών εξωγήινων. Έχουν απίστευτες βιονικές ικανότητες. Η τρίτη φυλή είναι οι Zerg. Πρόκειται για εξωγήινους σε μορφή εντόμου. Η κατάκτηση του γαλαξία όπου μένουν και οι τρεις είναι ο σκοπός του παιχνιδιού. Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας πρόκειται να το λατρέψουν σίγουρα.

Streaming και ύποπτες καταστάσεις

Η κατάσταση έχει προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον οι στοιχηματικές εταιρίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν streaming πάνω στις μάχες των e-sports. Φαντάζει απίστευτο όμως είναι αληθινό. Και είναι επίσης περισσότερο από πιθανό, ότι η πίτα θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Αυτό φυσικά ορίζεται από τη ζήτηση και τους τζίρους. Αμφότερα μεγαλώνουν με γεωμετρική προόοδο.

Βέβαια σε όλο αυτό το σκηνικό είχαμε και σκιές. Συγκεκριμένα το 2015 στη Νότιο Κορέα στο παιχνίδι StarCraftII κατηγορήθηκαν παίκτες για στημένο παιχνίδι. Οι YoDa, BBoongBBoong και Gerrard αποβλήθηκαν διά βίου από την KeSPA (κορεατική ομοσπονδία eSports). Ακόμη δύο παίκτες ο Life και ο Bdyong, αντιμετώπισαν την ίδια κατηγορία το 2016 για στήσιμο στο StarCraft: Brood War.

eSports: Μόδα ή σταθερή επιλογή;

Τα e-sports δεν είναι για όλους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν σας ταιριάξουν θα κολλήσετε. Αν όχι, θα φύγετε αμέσως. Το σίγουρο είναι όμως ότι αξίζει να τα δοκιμάσετε. Έχουν συναρπαστικές καταστάσεις, συνδυάζουν στοίχημα με e-games. Γενικότερα είναι μία μοναδική εμπειρία που πρέπει να την έχει όποιος ασχολείται με online betting.