Αγορά προγνωστικών: Γιατί δεν πρέπει να ασχοληθείτε με αυτήν

Πολλές είναι οι σελίδες που κυκλοφορούν στο Facebook με ονόματα «fixed games» ή κάτι ανάλογο. Οι δημιουργοί αυτών αναφέρουν πως γνωρίζουν τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων, ζητώντας προπληρωμή για να τα αποκαλύψουν. Δεν είναι λίγοι οι ευκολόπιστοι χρήστες που πέφτουν θύματα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα οι δημιουργοί αυτών των σελίδων ισχυρίζονται στα θύματα τους ότι είναι κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών και πως γνωρίζουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ζητούν κατάθεση χρημάτων είτε μέσω συστημάτων και ιστοσελίδων ηλεκτρονικών πληρωμών σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος. Στην πορεία, «εξαφανίζονται» από προσώπου γης, ανεξαρτήτως αν η «πληροφόρηση» τους επιβεβαιωθεί ή όχι.

Πρόκειται, φυσικά, για πλεκτάνη και μάλιστα χειρίστου είδους, η οποία στοιχειοθετεί τα εγκλήματα της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής. Όσοι ασχολούνται με το στοίχημα, θα πρέπει να μείνουν μακριά και από ιστοσελίδες που ζητούν συνδρομή, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προγνωστικά τους. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι δεδομένο ότι προκύπτει παράνομη δραστηριότητα (είναι πιθανό), όμως είναι ξεκάθαρο ότι συνιστά κατασπατάληση των χρημάτων σας.

Ποιος ο λόγος να πληρώνεις για συνδρομητικά προγνωστικά, τη στιγμή που υπάρχουν έγκυρες ιστοσελίδες που τα προσφέρουν αφιλοκερδώς; Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, όπου μπορείτε να ποντάρετε τα χρήματα σας χωρίς… φόβο.