Αξίζει το ποντάρισμα στις «αδιάφορες» ομάδες

Πολλές ομάδες μένουν οριστικά εκτός στόχων, λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους. Οι λεγόμενες κι ως «αδιάφορες» δεν μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στην Ευρώπη, έχοντας διασφαλίσει, παράλληλα, την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά και όπου υπάρχει στοίχημα, κυριαρχεί η άποψη ότι μια ενδιαφερόμενη ομάδα έχει πάντα το προβάδισμα εναντίον μιας αδιάφορης, έστω κι αν στερείται ποιότητας. Απ’ την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ομάδες που δεν έχουν την πίεση του αποτελέσματος παίζουν πιο «ελεύθερα» και μπορούν να κάνουν ζημιές.

Τουλάχιστον, αυτές που έχουν κρατήσει την οργάνωση τους και δε σκέφτονται ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο παίκτης οφείλει να επικεντρώσει την προσοχή του στις μετρίου διαμετρήματος «αδιάφορες» ομάδες. Για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο να είναι αδιάφορη η Στόουκ και το ίδιο να είναι αδιάφορη η Άρσεναλ.

Να θυμάστε ότι οι καλύτερες ευκαιρίες παρουσιάζονται όταν ομάδες της «ουράς» έχουν τεράστια ανάγκη τους πόντους και αντιμετωπίζουν θεωρητικά ανώτερα σύνολα. Οι περισσότερες ιστοσελίδες εκτιμούν ότι η διαφορά ποιότητας παίζει ρόλο και δε λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την έλλειψη ενδιαφέροντος στη μία εκ των δύο. Εκεί πρέπει να «χτυπήσουμε».