Είναι σημαντικοί οι διαιτητές στο στοίχημα;

διαιτητησ στοιχημα καρτες πεναλτι

Διαιτητής Στοίχημα: Αν ένας άνθρωπος σε αγώνα ποδοσφαίρου έχει τεράστια επιρροή στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα είναι ο διαιτητής. Είναι καθοριστικός ο ρόλος του και δεν φοράει τα χρώματα καμιάς από τις δύο ομάδες!

Είναι σημαντικός, λοιπόν, ο διαιτητής στο στοίχημα για ποδόσφαιρο; Έχει αξία οι παίκτες να κοιτάζουν τα στατιστικά από διαιτητές πριν ποντάρουν; Ας το εξετάσουμε παρακάτω.

Στοίχημα Διαιτητές

Να πούμε αρχικά ότι πλέον είναι εύκολο να βρει κανείς τα νούμερα ακόμη και για τους διαιτητές που αναζητά. Όλα τα στατιστικά διαιτητές είναι αποτυπωμένα με ακρίβεια στο διαδίκτυο.

Οι βασικές κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν και έχουν να κάνουν με τον διαιτητή είναι συγκεκριμένες. Δηλαδή, πέναλτι, κίτρινες κάρτες, κόκκινες κάρτες, για να αναφέρουμε μερικές από τις κυριότερες.

Σε όλα αυτά, ο “άρχοντας” του αγώνα έχει τον έλεγχο. Οπότε είναι άλλη η συμπεριφορά του αν είναι πιο συντηρητικός στο να επιβάλλει ποινές. Ή αν, αντίθετα, πρόκειται για… “καρτάκια“, όπως συνηθίζεται να αναφέρεται σε συζητήσεις κάποιος που τις δείχνει με ευκολία.

Με σωστή μελέτη, όλες οι πληροφορίες για έναν αγώνα έχουν αξία. Αυτό είναι νόμος στο στοίχημα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι διάβασε υπερβολικά για ένα ματς. Επομένως, μια ματιά και στους διαιτητές έχει την αξία της. Πάμε να δούμε κάποια ειδικά παραδείγματα.

Πέναλτι

Αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό του καθένα για αλλαγή ροής ματς είναι να δώσει ο διαιτητής πέναλτι. Με βάση τη στατιστική, μπαίνει γκολ στο 78% περίπου τέτοιων περιπτώσεων.

Η συχνότητα μιας τέτοιας απόφασης διαφέρει μεταξύ των διαιτητών. O Μάικλ Όλιβερ στην Πρέμιερ Λιγκ, για παράδειγμα, έχει 0.25 πέναλτι ανά ματς. Αυτό σημαίνει ότι δίνει κατά μέσο όρο ένα κάθε τέσσερα παιχνίδια. Από την άλλη, ο Μάικ Ντιν είναι πιο… σφιχτός, με 0.16 ανά αγώνα.

Εδώ αξίζει ίσως να εξετάσετε και κάθε πότε καταλογίζεται υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας που αγωνίζεται πέναλτι. Αν για παράδειγμα, η μία δέχεται την ποινή κάθε 2,8 ματς και η άλλη 3,4. Σε συνδυασμό με έναν διαιτητή που δίνει εύκολα το πέναλτι, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχία.

Όπως ισχύει και το ακριβώς αντίθετο. Ένας φειδωλός διαιτητής μαζί με ομάδες που δεν υποπίπτουν στο παράπτωμα συχνά (ας πούμε κάθε 6,4 αγώνες) είναι μια επιλογή που μπορείτε να προσπεράσετε.

Στοίχημα κάρτες

Υπάρχει και το στοίχημα σε κάρτες, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει ανοδική τάση, αφού είναι μια εναλλακτική από τις κλασικές αγορές.

Εδώ και πάλι μπορεί κανείς να δει τους αριθμούς. Μιλώντας και πάλι για την Πρέμιερ Λιγκ, ο Πολ Τίρνεϊ έχει 4.10 κίτρινες κάρτες ανά παιχνίδι. Όπως και 0.10 κόκκινες κατά μέσο όρο ανά ματς. Ο Τζόναθαν Μος, ωστόσο, αν και έχει το ίδιο ποσοστό για παίκτες που αποβάλει, πέφτει στο 2.20 για τις κίτρινες.

Και πάλι μπορεί να γίνει αντιπαραβολή με τις ομάδες που αγωνίζονται. Ώστε να είναι πιο λεπτομερής η έρευνά σας και να έχετε εξετάσει κάθε οπτική.

Ένα παιχνίδι μπορεί επίσης κάλλιστα να δίνει την αίσθηση ότι είναι έντονο. Αλλά αν ο διαιτητής είναι αρκετά προσεκτικός, τότε αυτό θα μπορούσε να μετρήσει για το ποντάρισμά σας.

Στα ντέρμπι πρέπει να προσέξετε ποιος έχει οριστεί. Μερικοί διαιτητές σκόπιμα δεν δίνουν ακόμη και κραυγαλέες κίτρινες κάρτες νωρίς στο ματς. Ενώ άλλοι σφυρίζουν το παραμικρό. Εδώ, όπως είπαμε, παίζει ρόλο και η δική σας έρευνα, πέρα από τα στατιστικά.

Φάουλ

Ένας ακόμη τομέας είναι και τα φάουλ. Εδώ, επιπλέον, μπορείτε να κοιτάξετε δύο κατηγορίες.

Η πιο αναμενόμενη είναι αυτή με τα φάουλ ανά παιχνίδι. Είναι διαφορετικό κάποιος να έχει μέσο όρο 15.75 και άλλο 23.35. Ο Μάρτιν Άτκινσον και ο Ντέιβιντ Κουτ είναι αντίστοιχα τα δυο μας παραδείγματα, και πάλι στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Υπάρχει και στατιστική για τα φάουλ ανά τάκλιν. Κι αυτά εννοείται πως μπορούν να μπουν στο μικροσκόπιό σας. Για τους δύο προαναφερόμενους βλέπουμε τα νούμερα στο 0.51 και στο 0.71 αντίστοιχα. Φαίνεται κι από εδώ, δηλαδή, η ίδια εικόνα. Αναλόγως, λοιπόν, κρίνεται και προχωράτε με το στοίχημά σας.

Συμπέρασμα

Όπως με κάθε στοίχημα, η έρευνα μπορεί να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας. Θα κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Επομένως, η σύντομη απάντηση είναι πως και ο διαιτητής είναι κάποιος που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην έκβαση. Άρα και στο στοίχημα που τοποθετήσατε. Όταν ποντάρετε, να έχετε στο νου σας ποιος είναι αυτός που σφυρίζει και ποια φήμη τον ακολουθεί. Η έρευνα είναι το Α και το Ω στον κόσμο του στοιχήματος, αν θέλετε να πάτε στο ταμείο.