Επεξήγηση του Draw No Bet (DNB)

Όπως είναι γνωστό, απ’ τη στιγμή που στον κόσμο του στοιχήματος έχουν μπει οι νόμιμες διαδικτυακές ιστοσελίδες, οι επιλογές του κάθε παίκτη έχουν αυξηθεί. Περισσότερες προσφορές, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα, δυνατότητα πονταρίσματος σε οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Μια απ’ τις αγορές που έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή είναι το Draw No Bet. Σ’ αυτήν ο παίκτης ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ενώ, σε περίπτωση ισοπαλίας το ποντάρισμα επιστρέφεται σε αυτόν.

Πρόκειται για μια αγορά που προσφέρει σημαντικά περιθώρια κέρδους, έχοντας και την ασφάλεια της ισοπαλίας, με τον παίκτη ωστόσο, να καλείται έχει όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση των ομάδων και των στατιστικών πριν στοιχηματίσει. Στην Ελλάδα το στοίχημα Draw No Bet ο παίκτης μπορεί να το βρει και με τις ονομασίες «Στοίχημα χωρίς ισοπαλία» και «Ισοπαλία όχι στοίχημα». Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή. Για παράδειγμα, παίζει Πανιώνιος – Λεβαδειακός και εσείς ποντάρετε στο 2 DNB. Για να κερδίσετε αυτό το στοίχημα θα πρέπει να κερδίσει ο Λεβαδειακός, όμως σε περίπτωση που προκύψει ισοπαλία το ποντάρισμα επιστρέφεται, παρέχοντας μια αρκετά καλή κάλυψη. Σε περίπτωση νίκης του Πανιωνίου, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

Είναι ένας τρόπος στοιχήματος που αρκετοί ακολουθούν πιστά, διότι προσφέρει καλές αποδόσεις και την ασφάλεια της επιστροφής χρημάτων. Σκεφτείτε πόσο κρίμα θα ήταν να έχετε «διαβάσει» καλά ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Κέρκυρα, όπου θεωρείτε ότι το μεγάλο φαβορί, δηλαδή ο Ολυμπιακός, δε θα τα καταφέρει να περάσει απ’ την έδρα των νησιωτών. Αν ποντάρετε στον «ξερό» άσσο, ναι μεν έχετε μια μεγάλη απόδοση, αλλά μπορεί η Κέρκυρα να βολευτεί και με την ισοπαλία, συνεπώς να πέσετε μέσα στην πρόβλεψη για «σπάσιμο» του φαβορί, αλλά να μην πληρωθείτε. Με το DNB τουλάχιστον εξασφαλίζετε ότι δε θα χάσετε.

Όπως σε άλλες στοιχηματικές αγορές, έτσι και εδώ ο παίκτης μπορεί να βρει το Draw no Bet σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες με διαφορετικές παραλλαγές. Για παράδειγμα, ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στην ισοπαλία ή στο διπλό, ενώ με νίκη της γηπεδούχου του επιστρέφεται το ποντάρισμα. Άλλη παραλλαγή είναι ότι μπορεί να ποντάρει είτε στην ισοπαλία είτε στον άσσο, ενώ σε περίπτωση «διπλού» επιστρέφεται το ποντάρισμα. Τέλος, Draw No Bet πρώτου – δευτέρου ημιχρόνου είναι ακόμη μια παραλλαγή που μπορεί να βρει ο παίκτης σε διάφορες στοιχηματικές εταιρίες.

Πολλοί είναι οι αυτοί που επιλέγουν το Draw No Bet στο ζωντανό στοίχημα, ενώ τις περισσότερες φορές είναι επιλογή για κάποια ομάδα που ηττάται, ωστόσο και εδώ υπάρχουν κάποιες παράμετροι που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς. Όπως για παράδειγμα το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η αναμέτρηση, την συμπεριφορά της ομάδας που βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά και την αγωνιστική εικόνα της ομάδα στο γήπεδο.