Εθνικές ομάδες: Γιατί οι παίκτες ποντάρουν λιγότερο σε αυτές

Όσοι παίκτες του στοιχήματος ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ποντάρουν κυρίως στα πρωταθλήματα των χωρών. Οι αναμετρήσεις είναι πιο συχνές, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τις ομάδες εκατοντάδες, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή τους. Κανείς δεν μπορεί να επισημάνει με βεβαιότητα ότι τα κέρδη είναι σίγουρα, ωστόσο σαφώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αυξημένες.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τι γίνεται όμως όταν στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εθνικές ομάδες; Εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται. Ως γνωστόν, οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων είναι σπάνιες μέσα στη σεζόν, όταν μιλάμε για προκριματικά διοργανώσεων ή φιλικά και όχι μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ, Euro, Κόπα Αμέρικα), όπου οι ομάδες έχουν μια συνέχεια στην παρουσία. Τα προκριματικά και τα φιλικά είναι 1-2 παιχνίδια ανά συνήθως τρεις –ή και περισσότερους- μήνες, κατάσταση που κάνει τη ζωή του παίκτη πιο δύσκολη.

Τα ρόστερ των εθνικών διαφοροποιούνται, ενώ οι εμφανίσεις τους δεν έχουν συνέχεια. Για παράδειγμα, επειδή μια εθνική ομάδα έκανε δύο σερί νίκες τον Ιανουάριο δε σημαίνει ότι θα έχει την ίδια απόδοση και έπειτα από τρεις μήνες. Το ρόστερ της μπορεί να έχει αλλάξει, η φόρμα παικτών «κλειδιά» επίσης, συνθήκες που πρέπει να διαφοροποιούν τη θεωρία του πονταρίσματος.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι οι παίκτες γνωρίζουν σαφώς λιγότερα πράγματα για τις εθνικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις επιλογές τους και σε καμία περίπτωση να μη βασίζονται στο μοτίβο του κανονικού στοιχηματισμού που έχουν συνηθίσει στα πρωταθλήματα των χωρών. Η μελέτη είναι δυσκολότερη, το ρίσκο υψηλότερο, στοιχεία που πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του πριν αποφασίσει να βάλει το χέρι στην τσέπη.