Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Πόσο επηρεάζουν;

Ένας από τους άγραφους κανόνες των παικτών του στοιχήματος είναι πως πρέπει να κοντράρουμε τις ομάδες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, και το Σαββατοκύριακο έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημά τους.

Η ατάκα «θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωση του αντιπάλου» έχει ειπωθεί από πλείστους όσους προπονητές, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι τους που δε «στέκονται» σ’ αυτή την παράμετρο και προσεγγίζουν το παιχνίδι σαν να μην υφίσταται.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Άλλωστε, οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη διαθέτουν αρκετά καλά στελεχωμένα ρόστερ, έτσι να χρησιμοποιούν πολλούς παίκτες και να μην επηρεάζεται η απόδοση της ομάδας. Από πλευράς στοιχήματος όμως, ισχύει η θεωρία ότι αξίζει η κόντρα; Σίγουρα όχι, αφού μια ματιά σε αρκετές έρευνες (συνήθως οι Άγγλοι ασχολούνται τόσο επιστάμενα) θα μας καταδείξει ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των ομάδων.

Σίγουρα υπάρχουν αυξομειώσεις, εντούτοις το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι πιο σπουδαίες ομάδες που συμμετέχουν πάντα στην Ευρώπη διαθέτουν τα κατάλληλα «όπλα» (γεμάτο ρόστερ, σούπερ εγκαταστάσεις, ευκολία μετακινήσεων, υπερστελεχωμένα τμήματα φυσιοθεραπείας και εκγύμνασης) για να μην επηρεαστούν από τα σερί παιχνίδια. Συνεπώς, ο άγραφος κανόνας ότι παίζουμε κόντρα σε ομάδες που προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν ισχύει.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις