Γιατί επιλέγουμε μονά αποδεκτά

Στο στοίχημα υπάρχουν αρκετοί τρόποι και μέθοδοι πονταρίσματος. Άλλοι επιλέγουν να ποντάρουν σε σημεία, άλλοι κάνουν παιχνίδι με τα γκολ, κάποιοι παίζουν τριάδες ή δυάδες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαγορεύεται να ποντάρετε σε πάνω από δύο αγώνες, καθώς απ’ τη μία, όσα περισσότερα ματς συμπεριλάβετε στο στοίχημα σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα, ενώ μειώνονται δραματικά και οι πιθανότητες επιτυχίας. Ο πιο ασφαλής δρόμος προς το μακροχρόνιο κέρδος είναι η μέθοδος του μονού αποδεκτού. Οι περισσότεροι παίκτες πάνε για το γρήγορο κέρδος και ποντάρουν λίγα χρήματα σε πολλά ματς, συνδυασμός επιλογών που θα βρει επιβεβαίωση μια φορά στις… χίλιες (κι αν).

Ωστόσο, αν επιλέξουμε να ποντάρουμε σε μονά αποδεκτά στοιχήματα μεγαλώνουμε τις πιθανότητες μας να κερδίσουμε και αυτό συμβαίνει όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας επειδή μειώνουμε τις πιθανότητες αποτυχίας αφού περιμένουμε το αποτέλεσμα ενός μόνο παιχνιδιού. Είναι σαφώς προτιμότερο να διαλέξουμε τέσσερα σημεία που πιστεύουμε ότι θα βρουν επιβεβαίωση και να ποντάρουμε χρήματα σε μονές επιλογές, παρά ως τετράδα, καθώς αν μια επιλογή δε βγει, χάνουμε όλο το δελτίο. Ακόμη και αν επιλέξουμε κάποιο σύστημα, οι πιθανότητες συνεχίζουν να είναι εναντίον μας. Το κύριο μέλημα ενός σωστού παίκτη στοιχήματος είναι να μη χάνει και έτσι θα καταφέρει να διαχειριστεί σωστά το κεφάλαιό του (Bankroll Management) και σε βάθος χρόνου να βγει νικητής στη μάχη με τις ιστοσελίδες.

Καταλήγοντας, ένα παρολί, έχει σίγουρα μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με το «μονό». Από την άλλη, όμως, ένα δελτίο με μία και μοναδική επιλογή, λογικά και μόνο αν το σκεφτεί κανείς, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβεβαίωσης από ένα δελτίο στο οποίο ο παίκτης πρέπει να προβλέψει σωστά, δύο, τρία ή και περισσότερα σημεία προκειμένου να «πληρωθεί». Να προτιμάτε, λοιπόν, να στοιχηματίζετε σε «μονά αποδεκτά», καθώς αυτός ο τρόπος θα σας οδηγήσει στο μακροχρόνιο κέρδος.