Η σημαντικότητα των ποδοσφαιρικών σχηματισμών στο στοίχημα

Οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να γνωρίζουν όσες περισσότερες πληροφορίες πριν ποντάρουν τα χρήματά τους σε μία αναμέτρηση. Υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες πέρα από τις γνωστές (αγωνιστική φόρμα, σημαντικές απουσίες, ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα) που μπορούν να διαμορφώσουν την απόφασή τους.

Σε ό,τι αφορά το ποντάρισμα στο ποδόσφαιρο, είναι σαφές ότι μια απ’ τις πιο δημοφιλείς αγορές είναι αυτές των Under και Over. Τα αναζητά πολύ ο κόσμος του στοιχήματος, ψάχνοντας κυρίως τις ευκαιρίες. Υπάρχουν πρωταθλήματα με έφεση στο Over 2,5 (όπως η Β’ Ολλανδίας) ή στο Under 2,5 (Σούπερλιγκ), ενώ στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότερες λεπτομέρειες παίζουν το ρόλο τους.

Αυτές είναι και οι σχηματισμοί με τους οποίους παρατάσσονται οι ομάδες απ’ τους προπονητές. Σύμφωνα με έρευνες, ο σχηματισμός που ευνοεί τη συχνότερη παρουσία του Over 2,5 είναι το 4-4-2, αγαπημένο σύστημα των περισσότερων Άγγλων προπονητών, το οποίο όμως σπάνια βλέπουμε σε άλλες λίγκες.

Το 4-2-3-1 χρησιμοποιείται κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία, όπου παρατηρείται μια σχετική μείωση του Over 2,5. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του Over 2,5 στις τελευταίες χώρες αυξήθηκαν σημαντικά όταν οι προπονητές αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη το σχήμα με έναν επιθετικό και έπαιξαν 4-4-2.