Και με τη βούλα Σούπερ Λιγκ η πιο προβλέψιμη όλων

Στον κόσμο του στοιχήματος γίνονται πολλές έρευνες και μελέτες οι οποίες αποσκοπούν στο να καταλήξουμε στις πιο σωστές αποφάσεις. Από την πλευρά μας θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για αυτές, καθώς σε αυτό το «παιχνίδι» ποντάρουμε τα χρήματά μας.

Μια τέτοια έρευνα από ξένη ιστοσελίδα παρουσίασε τα πιο απρόβλεπτα και… προβλέψιμα πρωταθλήματα της Ευρώπης και εκεί πρωταγωνιστεί η δικιά μας Σούπερλιγκ. Όχι φυσικά με ευχάριστη χροιά, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεωρείται ως η πιο προβλέψιμη λίγκα όλων.

Δείτε τις στοιχηματικές εταιρίες

Όπως αποτυπώνει η εν λόγω μελέτη, αλλά και παλαιότερες, στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης οι αποδόσεις επιβεβαιώνονται στο φινάλε της σεζόν, αφού τα φαβορί συνήθως κατακτούν τον τίτλο. Θαύματα όπως αυτό που έκανε η Λέστερ το 2016 στην Πρέμιερ Λιγκ συμβαίνουν κάθε… 100 χρόνια. Ωστόσο, από άποψη αγώνων, τα περισσότερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Αλβιώνας περιλαμβάνουν ορισμένες εκπλήξεις, κάτι που δε συμβαίνει ιδιαιτέρως συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός απ’ τη μόνιμη παρουσία του Ολυμπιακού στην κορυφή τα τελευταία 20 χρόνια, αυτό που παρατηρείται και επισημαίνεται στην έρευνα είναι το γεγονός ότι στη Σούπερλιγκ συνηθίζεται να κερδίζει σχεδόν πάντα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Σπάνια θα δούμε μια ομάδα να χρειάζεται επειγόντως «τρίποντο» (ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν) και να μην το παίρνει, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει απέναντι της μια ομάδα του βεληνεκούς της.

Όλα αυτά βέβαια, δεν προκαλούν κάποια είδους έκπληξη στους απανταχού φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθότι είναι γνωστό το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι ψηλά στη λίστα με τα πιο απρόβλεπτα πρωταθλήματα βρίσκουμε αρκετές δεύτερες κατηγορίες της Ευρώπης, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει στην Ελλάδα, αφού η Φούτμπολ Λιγκ είναι πιο προβλέψιμη και απ’ τη… χιονόπτωση στην Ανταρκτική.