Οδηγός στοιχήματος για το χάντμπολ

Το χάντμπολ αποτελεί ένα άθλημα με τις πιο ευρέως διαδεδομένες στοιχηματικές αγορές. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να ποντάρουν σε αυτό. Το χάντμπολ αποτελεί ένα ιδιαίτερο σπορ, οι κανονισμοί του οποίου είναι απλοί και εύκολα κατανοητοί από το μέσο φίλαθλο. Πρόκειται για μία μίξη ποδοσφαίρου με μπάσκετ. Ένα τόσο διαδεδομένο σπορ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα στοιχηματικά δρώμενα.

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Οι βασικοί κανόνες

Πριν περάσουμε στο κομμάτι του στοιχήματος, ας δούμε τους βασικούς κανόνες του χάντμπολ ή καλύτερα, της χειροσφαίρισης (ελληνιστί). Το παιχνίδι διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο, στο παρκέ όπου γίνονται και οι αγώνες μπάσκετ, ωστόσο με διαφορετική λογική. Στις δύο άκρες του γηπέδου υπάρχουν δύο τέρματα, τα οποία είναι παρόμοια μ’ εκείνα του ποδοσφαίρου σάλας (φούτσαλ). Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο ημίχρονα, από τα οποία το καθένα διαρκεί 30 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μία διακοπή δεκαπέντε λεπτών. Η κάθε ομάδα παίζει με 7 παίκτες (6 + τερματοφύλακα) και έχει δικαίωμα να διαθέτει μέχρι άλλους 7 παίκτες στον πάγκο.

Ο βασικός σκοπός είναι η να σταλεί η μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας από τους παίκτες ή τις παίκτριες. Αυτό γίνεται με την αποκλειστική χρήση των χεριών. Οι παίκτες που πραγματοποιούν επίθεση δεν επιτρέπεται να κρατήσουν την μπάλα για χρόνο μεγαλύτερο των 3 δευτερολέπτων χωρίς να πασάρουν, να σουτάρουν ή να κάνουν ντρίμπλα. Στη διάρκεια του αγώνα μπορεί να γίνουν απεριόριστες αλλαγές μεταξύ των παικτών ή παικτριών. Κανείς παίκτης πλην του τερματοφύλακα δεν έχει δικαίωμα να πατήσει την περιοχή μπροστά απ’ την εστία.

Οι αγορές

Καθότι μιλάμε για άθλημα που κρίνεται απ’ το σκοράρισμα, οι στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν είναι οι προφανείς. Η βασική αγορά αφορά τον τελικό νικητή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το μπάσκετ, η ισοπαλία προβλέπεται και δεν ακολουθεί παράταση, όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να επιλέξετε επίσης την αγορά του Draw No Bet, ενώ οι περισσότερες ιστοσελίδες προσφέρουν και χάντικαπ (πχ. +5.5) ανάλογα με τη δυναμική των δύο ομάδων που αναμετρώνται.

Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο χάντμπολ, υπάρχει η αγορά του ημιχρόνου, όπου έχετε τη δυνατότητα να ποντάρετε στην ομάδα που θα προηγείται ή ακόμη και στο ημίχρονο/τελικό. Επιλογές πάντα προκύπτουν και απ’ το σκοράρισμα, δηλαδή αν θεωρείτε ότι το σκορ θα πάει ψηλά (πχ. Over 52.5) ή αν πιστεύετε ότι ο τελικός νικητής θα κριθεί με μεγάλο περιθώριο. Όπως σε όλα τα μεγάλα σπορ, έτσι και στην αντισφαίριση, έχετε την ευχέρεια να ποντάρετε σε live betting ή να προχωρήσετε σε μακροχρόνιο στοίχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλότερο επίπεδο χάντμπολ παίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πολύ ισχυρές ομάδες είναι οι γαλλικές, γερμανικές και ισπανικές.