Οδηγός στοιχήματος για το τένις

Το τένις αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρακολουθούν στενά τις μάχες των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς μέσω των τηλεοπτικών δεκτών τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκατομμύρια είναι αυτοί που πληρώνουν ακριβά για ένα εισιτήριο, έτσι ώστε να να παρακολουθήσουν από κοντά τις σπουδαίες αναμετρήσεις των μεγάλων τουρνουά.

Όπως σε κάθε άθλημα το οποίο προσεγγίζουμε στοιχηματικά, έτσι και στο τένις, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα και ασφαλώς να προσπαθήσουμε να μυηθούμε στους κανόνες του παιχνιδιού. Άλλωστε, μιλάμε για τα λεφτά μας. Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μια σειρά από παραμέτρους τους οποίους θα πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας πριν αποφασίσετε να ποντάρετε. Ίσως το βασικότερο ζήτημα, που βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα αθλήματα, είναι η φόρμα των παικτών. Οφείλουμε να τσεκάρουμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων τους, ποιους κέρδισε, από ποιους έχασε και ποια είναι η γενικότερη φόρμα ενός παίκτη μέσα στη χρονιά.

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Ο ρόλος της κόπωσης

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας είναι η κούραση. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τενίστες ταξιδεύουν αρκετά συχνά, από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη, συνήθως αυτά τα ταξίδια διαρκούν αρκετές ώρες. Όταν, μάλιστα, ένας τενίστας καλείται να κάνει 2-3 ταξίδια μέσα σε διάστημα 10 ημέρων και παίζει κατά μέσο όρο 4-5 αγώνες σε κάθε διοργάνωση, τότε είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να βγάζει κούραση μέσα στο court. Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η τοποθεσία όπου διοργανώτεται το εκάστοε τουρνουά. Έχει αποδειχτεί ότι οι τενίστες που κατάγονται απ’ τη χώρα διεξαγωγής ενός τουρνουά συνηθίζεται να σημειώνουν καλύτερες πορείες έναντι των υπολοίπων συμμετεχόντων. Συνεπώς, δεν είναι σοφή επιλογή να κοντράρετε γηγενείς τενίστες σε δικά τους τουρνουά.

Προϊστορία

Όπως σε κάθε σπορ, έτσι και στο τένις, η προϊστορία ανάμεσα σε δύο πλευρές (στην προκειμένη περίπτωση, δύο αθλητές) είναι πολύ σημαντική και πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Για παράδειγμα, όταν ένας τενίστας έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες από έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, είναι σίγουρο ότι έχει αναπτύξει κάποιο είδους ψυχολογικό μειονέκτημα, το κοινώς λεγόμενο «κόμπλεξ». Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ πιθανό να προκύψει ακόμη μια ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι, παρά να μειωθεί η διαφορά.

Τραυματισμοί

Όπως σ’ όλα τα ατομικά σπορ, έτσι και στο τένις, ένας πιθανός τραυματισμός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού δεν αποκλείεται να αποτελέσει αιτία ματαίωσης μιας αναμέτρησης, ενώ είναι προφανές ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη της αν τελικά ο τραυματίας αθλητής αποφασίσει να «σφίξει τα δόντια». Πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο είναι αδύνατον να λάβει κανείς υπ’ όψιν του πριν αποφασίσει να ποντάρει σ’ ένα αθλητικό γεγονός. Δεν είναι κακή ιδέα να κοντράρετε ένα φαβορί που έρχεται από τραυματισμό, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα παρουσιαστεί έτοιμο να ανταποκριθεί στο 100%. Σε περίπτωση που κάποιος παρόλα αυτά θέλει να πάρει τέτοιου είδους ρίσκο, μπορεί ιδανικά να επιλέξει ένα book που επιστρέφει ακέραιο το ποντάρισμα στοιχηματισμού σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου τένιστα.

Επιφάνεια διεξαγωγής

Κομμάτι της μελέτης πριν το ποντάρισμα πρέπει να αφιερώνεται στην ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά του κάθε τενίστα. Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν ότι ο Ναδάλ είναι ο κορυφαίος παίκτης στο χώμα, ο Φέντερερ στο χόρτο, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Τζόκοβιτς δείχνει ότι ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις hardcourt επιφάνειες. Ο κάθε τενίστας έχει τα χαρακτηριστικά του, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες. Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας που πάντα οφείλουμε να τσεκάρουμε είναι η ειδησεογραφία.

Μας ενδιαφέρει αν κάποιος τενίστας έχει προσφάτως βιώσει μια ερωτική απογοήτευση, αν απέλυσε τον προπονητή του, αν άργησε να αφίχθει αργοπορημένα στη διοργάνωση ή αν αγωνίζεται στα προκριματικά ενός πιθανοτατά σημαντικότερου τουρνουά τις επόμενες ημέρες. Τέτοιου είδους πληροφορίες μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες πριν ποντάρετε. Ασφαλώς, στο τένις μπορείτε να ποντάρετε και Live σε πολλές στοιχηματικές αγορές, όπως στον νικητή του αγώνα, break στο game του αντιπάλου, Οver/Under στα games, Οver/Under 2,5 set ή 3,5 set και ακριβές σκορ στα σετ ή ακριβές σκορ στο ματς.