Οι αιτίες που οδηγούν σε χαμένα στοιχήματα

Ένα από τα πιο… βασανιστικά ερωτήματα των παικτών του στοιχήματος είναι το εξής: “Γιατί χάνω στο στοίχημά μου; Πριν προχωρήσουμε σε κάποιες πιθανές απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα να διευκρινίσουμε το εξής: το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων, όπου ο παίκτης καλείται να κάνει τη σωστή πρόβλεψη προκειμένου, να έχει κέρδος. Μία διαδικασία διόλου εύκολη, καθώς είναι… μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που έχουν καταφέρει να πλουτίσουν από το στοίχημα. Παράλληλα, οι λέξεις “σύνεση” και “αυτοσυγκράτηση” πρέπει να βρίσκονται πάντα στο μυαλό του παίκτη.

Καθημερινές αναμετρήσεις χωρίς γκανιότα στον Stoiximan!

Πάμε τώρα να δώσουμε ορισμένες εύλογες απαντήσεις στο παραπάνω βασανιστικό ερώτημα:

1. Οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να στοιχηματίσουν σε έναν αγώνα ή σε μια ομάδα χωρίς να έχουν λάβει τη σωστή πληροφόρηση για στατιστικά, φόρμα και άλλες παραμέτρους. Χρειάζεται πληθώρα πηγών (έντυπης ή ηλεκτρονικής μορφής), αλλά και εγκυρότητα πηγών.

2. Πολλοί είναι οι παίκτες που επιλέγουν να στοιχηματίσουν σε ένα άθλημα το οποίο δεν… κατέχουν. Η απώλεια του στοιχήματος είναι σχεδόν σίγουρη σε αυτή την περίπτωση. Είναι αναγκαία η συστηματική παρακολούθηση του αθλήματος, όπως και η γνώση των βασικών κανόνων του πριν προχωρήσουμε στο ποντάρισμα.

3. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναγάγει το Live Betting σε λύση στο πρόβλημα. Δε είναι, όμως, καθόλου σωστό να ποντάρουμε π.χ σε αριθμό κόρνερ, φάουλ, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη του παιχνιδιού pregame.

4. Η αλόγιστη χρήση χρημάτων σε στοιχηματισμό αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα λάθη των παικτών. Κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ορίου στο ποντάρισμα και η ύπαρξη ενός στοιχήματος διαχείριση του κεφαλαίου, προκειμένου να μη βρεθεί κανείς προ αρνητικής εκπλήξεως.

5. Σχετική, εν μέρει, με την παραπάνω παράμετρο είναι και η συμβουλή για την ύπαρξη ενός βιβλίου καταγραφής στατιστικών και προηγούμενων αποτελεσμάτων, κοινώς ενός είδους… στοιχηματικού ημερολογίου. Ο παίκτης θα έχει, με αυτόν τον τρόπο, τον καλύτερο οδηγό βοήθειας για τα επόμενα στοιχήματά του και παράλληλα θα εντοπίσει τα σημεία στα οποία υστερεί.

6. Τέλος, δε θα συνιστούσαμε να ακολουθούν “τυφλά” οι παίκτες τις προτάσεις κάποιου tipster, ανεξαρτήτως της γνώσης που έχουν οι ίδιοι για το στοίχημά τους. Χρειάζεται σίγουρα και η προσωπική μελέτη πριν το ποντάρισμα. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο tipster δεν ακολουθεί τα προγνωστικά του.

Σίγουρα το ζήτημα του “γιατί χάνω” θα συνεχίσει να σας βασανίζει, ελπίζουμε, όμως, να συμβάλαμε ως ένα βαθμό στην επίλυσή του.