Πως αλλάζουν τις αποδόσεις οι σοβαρές απουσίες

Όταν παρατηρούμε σοβαρές απουσίες σε ομάδες τόσο του ποδοσφαίρου, όσο και του μπάσκετ το στοιχηματικό ενδιαφέρον μας κορυφώνεται. Μέσα από αυτές σχεδόν πάντα προκύπτουν ευκαιρίες που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος μας.

Άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις απουσίες και αλλάζουν τις αποδόσεις για τα σχετικά αθλητικά γεγονότα. Όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν μιλάμε για σπορ στην Αμερική, όπου οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς και το πρόγραμμα ιδιαίτερα βαρύ.

Για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο να δούμε τους Χιούστον Ρόκετς χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν και το ίδιο μ’ αυτόν στη σύνθεση τους. Όπως είναι λογικό, μια απουσία ενός τόσο κομβικού παίκτη σίγουρα παίζει το ρόλο της στις μεταπτώσεις των αποδόσεων και των διαφορών πόντων που προτείνονται στο μπάσκετ.

Η μετάπτωση μπορεί να είναι απ’ τους 2 πόντους ακόμη και στους 5 πόντους, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει ακόμη και το φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για το αμερικανικό ποδόσφαιρο (NFL), αλλά και το χόκεϊ (NHL). Ασφαλώς, και το ποδόσφαιρο εντάσσεται σ’ αυτήν την κατηγορία, έστω κι αν ο χαρακτήρας του αθλήματος επιτρέπει στις ομάδες να καλύψουν πιο εύκολα τα κενά.

Συμπερασματικά, η απουσία ενός κομβικού αθλητή, μπορεί να δώσει ξεκάθαρη αξία σε μια στοιχηματική επιλογή. Αν θέλουμε να στηρίξουμε την ομάδα του τραυματία παίκτη ανεξαρτήτως αν ο ίδιος θα αγωνιστεί ή όχι θα πρέπει να περιμένουμε τις αλλαγές στις τιμές όταν επιβεβαιωθεί η απουσία του, ενώ στο ανάποδο σενάριο οφείλουμε να ποντάρουμε όσο πιο έγκαιρα.