Προπονητής: Πόσο ρόλο παίζει στο στοίχημα;

Τα στατιστικά που είναι διαθέσιμα στους παίκτες του στοιχήματος πριν ποντάρουν σε μία αναμέτρηση είναι πάρα πολλά. Αυτά αφορούν τις επιδόσεις των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτή σε διάφορες κατηγορίες, νούμερα για συγκεκριμένες καταστάσεις, ημίχρονα, λεπτά σκοραρίσματος κ.α.

Φυσικά, υπάρχουν τα ατομικά στατιστικά των ποδοσφαιριστών, για τους οποίους επίσης προσφέρονται επιλογές. Αυτός που μοιάζει εκτός κάδρου είναι ο θεσμός του προπονητή. Είναι προφανές ότι η προσφορά του δεν είναι «μετρήσιμη». Αναφορικά με τους παίκτες μπορούμε να διακρίνουμε γκολ, κάρτες, φάουλ, ευκαιρίες, τελικές προσπάθειες, ακόμη και πόσα χιλιόμετρα έτρεξαν.

Ωστόσο, η συμβολή του προπονητή είναι «αόριστη» και πολλές φορές δεν αναφέρεται καν. Σπάνια θα παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα ενός κόουτς στο ποδόσφαιρο πριν πάρουμε την απόφαση μας για ποντάρισμα, ενώ ακόμη σπανιότερα θα αναζητήσουμε ενδελεχή παρουσίαση των στατιστικών του.

Κερδίζει εκτός έδρας; Ψάχνει τα μεγάλα σκορ; Συμβιβάζεται με την ισοπαλία; Ποντάρει στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο; Αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι το τακτικό στυλ που τον χαρακτηρίζει και αυτό συνήθως μόνο για διαφημισμένους προπονητές. Για παράδειγμα, όλοι οι Έλληνες ξέρουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος κοιτάει πρώτα την άμυνα και οι ομάδες του συνήθως πάνε για το 1-0 (απόδειξη η Πορτογαλία στο Euro που κατέκτησε).

Προσπαθήστε να βάλετε στο κάδρο της στοιχηματικής προεργασίας τους προπονητές, αναζητήστε τις επιδόσεις των ομάδων τους και είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσετε περισσότερες επιτυχίες. Οι κατηγορίες που μπορούμε εύκολα να βρούμε είναι: ο αριθμός των γκολ που σημειώνουν και δέχονται οι ομάδες του, το χρονικό σημείο επίτευξης των γκολ, τα αποτελέσματα ημιχρόνων, ο αριθμός των ισοπαλιών, τα αποτελέσματα εκτός και εντός έδρας, οι διαφορές στο σκορ στις νίκες και στις ήττες.