Πως να ποντάρετε στο διαδίκτυο και πως να διαβάζετε τους διαφορετικούς τύπους αποδόσεων

Το στοίχημα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον “σπορ”, καθώς παίζουν ρόλο οι ατομικές επιλογές του καθενός, οι αποδόσεις και σίγουρα οι…. λεπτομέρειες στις παροχές που προσφέρει κάθε bookmaker. Πρόκειται για έναν “ζωντανό οργανισμό” που αλλάζει διαρκώς, επομένως οφείλετε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όσον αφορά τις επιλογές σας σε όλους τους τομείς. 

Πάμε να δούμε ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα που οφείλετε να προσέχετε ως παίκτες πριν στοιχηματίσετε!

Βρείτε τον καλύτερα Bookmaker που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας

Πιθανόν να χρειαστεί να δοκιμάσετε ορισμένες διαφορετικές στοιχηματικές εταιρίες πριν καταλήξετε στο ποια είναι αξιόπιστη και ποια καλύπτει τις απαιτήσεις σας ως παίκτη σε όλους τους τομείς (cash-out, ταχύτητα στο Live Betiing, διαθέσιμες αγορές κλπ).

Επίσης, πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως ποιους τρόπους κατάθεσης και ανάληψης έχει η κάθε ιστοσελίδα, ώστε να πραγματοποιείτε συναλλαγές γρήγορα και αξιόπιστα, χωρίς να αγχωθείτε ποτέ για τα χρήματά σας.

Δώστε μεγάλη προσοχή στις αποδόσεις

Πριν στοιχηματίσετε στους αγώνες και τα γεγονότα που επιθυμείτε, δώστε μεγάλη προσοχή στις αποδόσεις και συγκρίνετε τις ίδιες επιλογές και στους υπόλοιπους bookmaker. Καθώς το ίδιο δελτίο μπορεί να αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα σε έναν bookmaker σε σχέση με έναν άλλον. Επομένως, “στραγγίξτε” τις αποδόσεις και τις ιστοσελίδες όσο περισσότερο μπορείτε. 

Είναι σημαντικό να ποντάρετε πάντα ένα ποσό που αντέχετε, καθώς τα… υπερβολικά μεγάλα στοιχήματα μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα. 

Έρευνα

Καλό θα ήταν να μελετήσετε πολύ καλά τις επιλογές σας πριν τοποθετήσετε τελικά το δελτίο σας. Σίγουρα στο στοίχημα παίζει ρόλο η έμπνευση και το… ένστικτο, ωστόσο η σωστή έρευνα πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός παίκτη στοιχήματος. 

Τραβήξτε τα χρήματά σας σε περίπτωση νίκης

Καλό θα ήταν οι παίκτες να “τραβούν” τα χρήματα σε περίπτωση που η τύχη και οι επιλογές τους οδηγήσουν σε… ταμείο. Οι αναλήψεις είναι άκρως σημαντικές για τους παίκτες, καθώς διατηρούν το bankroll τους υγιές και την ψυχολογία τους στα ύψη, με τη ψυχολογία αν είναι το #1 όπλο των παικτών απέναντι στους book. 

Παίξτε με πλάνο

Οι παίκτες οφείλουν να παίζουν με πλάνο και φυσικά να κάνουν το γνωστό… bankroll management. Επομένως διαχειριστείτε σωστά το μπάτζετ σας, θέστε όρια στον εαυτό σας και μην τα ξεπερνάτε ποτέ. 

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τους διαφορετικούς τύπους αποδόσεων που μπορεί να συναντήσετε στο διαδίκτυο

Αμερικάνικες αποδόσεις

Το “κλειδί” στις αμερικάνικες αποδόσεις είναι το + και το – που θα συναντήσετε πριν από τον αριθμό. Το – πριν από τον αριθμό σημαίνει το πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρετε για να κερδίσετε 100$, ενώ το + το πόσα θα κερδίσετε ποντάροντας 100$. Ακολουθεί αναλυτικό παράδειγμα ώστε να καταλάβετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Α. Team A: -150 (Ποντάρετε 150$ και θα κερδίσετε 150$ σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα Α)

Β. Team B: +200 (Ποντάρετε 100$ και θα κερδίσετε 200 σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα Β)

C. Team C: +600 (Ποντάρετε 100$ και θα κερδίσετε 600 σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα C)

Κλασματικές αποδόσεις

Οι κλασματικές αποδόσεις δείχνουν πόσα θα κερδίσετε από ένα στοίχημα συγκριτικά με το πόσα χρήματα ποντάρετε. Το πρώτο νούμερο στο κλάσμα δείχνει πόσα θα κερδίσετε και το δεύτερο νούμερο είναι το ποντάρισμα. Παραδείγματος χάρη αν έχετε κλασματική απόδοση 2/1 σημαίνει ότι θα κερδίσετε 2$ αν ποντάρετε 1$. Φυσικά, αυτό πάει και ανάλογα με το ποντάρισμα, αν δηλαδή ποντάρετε 10$ θα κερδίσετε 20$.

Δεκαδικές αποδόσεις

Οι δεκαδικές αποδόσεις είναι οι πιο συνηθισμένες (κυρίως στην Ευρώπη) είναι πιο εύκολο να τις διαβάσεις. Υποθετικά, αν ποντάρετε 10$ σε μια απόδοση 2.40, τότε θα κερδίσετε 24$. Ουσιαστικά, πολλαπλασιάζετε το ποντάρισμά σας με την απόδοση. Κρατήστε όμως πως για να δείτε το “καθαρό” σας κέρδος θα πρέπει να αφαιρέσετε το ποντάρισμά σας στο τέλος. Στο παράδειγμά μας δηλαδή το καθαρός σας κέρδος θα είναι 14$.