Στοίχημα και NBA: Τα «σερί παιχνίδια»

Το NBA αποτελεί ένα άθλημα η στοιχηματική αγορά του οποίου γνωρίζει άνθηση εδώ και πολλά χρόνια. Το αμερικάνικο μπάσκετ έχει μαγέψει και τους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι επιλέγουν να ποντάρουν στα τελικά αποτελέσματα των αναμετρήσεων (χάντικαπ), αλλά και τα ειδικά στοιχήματα που κυκλοφορούν (παίκτες, σκοράρισμα, σκορ ανά δωδεκάλεπτα). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια σχετικά απρόβλεπτη αγορά, μιας και τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά (82 ματς η διάρκεια της regular season), συνήθως έρχονται διαδοχικά, ενώ και το επίπεδο πολλών ομάδων δε διαφέρει ιδιαίτερα.

Ενδιαφέρουσες μελέτες αποδεικνύουν ότι προκύπτει αξία στο κοντράρισμα των ομάδων που δίνουν δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια, φαινόμενο που συναντάμε συχνότατα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σ’ όλα τα σπορ. Συνήθως, μάλιστα, τα δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς διεξάγονται σε απόσταση 24 ωρών, στοιχείο που πάντα οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας. Αυτή η ιδιομορφία του προγράμματος στο ΝΒΑ δημιουργεί νέες συνθήκες, που έρευνες έχουν αποδείξει ότι εξυπηρετούν τα σχέδια των παικτών που επιλέγουν να κοντράρουν τους γηπεδούχους.

Πιο συγκεκριμένα, προκύπτουν αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα που παίζει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και έχει κερδίσει το πρώτο, έχει λιγότερες από 40% πιθανότητες να κερδίσει ξανά (σε περίπτωση που θεωρείται φαβορί βάσει αποδόσεων). Συνεπώς, αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μελετημένοι και ικανοί να ερμηνεύσουμε καταστάσεις, είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν ενώπιον μας αρκετές ευκαιρίες.

Δείτε όλες τις Νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες