Στοίχημα: Τι είναι η θεωρία ζιγκ-ζαγκ

στοιχημα θεωρια αποδοσεις

Πολλές είναι οι θεωρίες για στοίχημα εκεί έξω και έτσι μπορεί ο κάθε παίκτης να βρει αυτές που ταιριάζουν στο στυλ του. Πέρα από τις γνωστές και πιο διαδεδομένες, αξίζει και μια ματιά σε εναλλακτικές. Καθώς μπορούν να αποφέρουν κι αυτές κέρδη.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τη θεωρία ζιγκ-ζαγκ. Ουσιαστικά, αφορά το κίνητρο μιας ομάδας που έχει χάσει ένα μεγάλο παιχνίδι και έχει μπροστά ένα άλλο. Οι ομάδες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν άλλη μια απώλεια συνήθως. Επομένως έχουν την πίεση για καλύτερη απόδοση την επόμενη φορά, κάτι που συχνά δεν λαμβάνουν υπόψιν οι στοιχηματικές εταιρίες. Θεωρητικά, αυτό οι παίκτες μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Τι είναι η θεωρία ζιγκ-ζαγκ

Εφευρέτης της θεωρίας ήταν ένας παίκτης με το όνομα Τόνι Σαλίνας. Πίστευε ότι οι αγώνες στο NHL και στο NBA επηρεάζονται από το παιχνίδι που προηγήθηκε. Και ότι οι στοιχηματικές εταιρίες συνήθως δεν λογαριάζουν κάτι τέτοιο.

Έφτιαξε τη θεωρία καταρχάς για τα πλέι οφ του ΝΒΑ, βασίζοντάς τη στο γεγονός ότι καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να επιστρέψει από το 3-0 εις βάρος της σε μια σειρά εφτά αγώνων.

Ως αποτέλεσμα, οι ομάδες που έχαναν 2-0 στο τρίτο παιχνίδι ξόδευαν περισσότερη ενέργεια στον αγώνα και κατέληγαν να κερδίζουν το τρίτο παιχνίδι σε πάνω από το 60% των περιπτώσεων. Η ιδέα πίσω από τη θεωρία του ζιγκ-ζαγκ ήταν ότι οι στοιχηματικές υποτιμούν ομάδα που έχει χάσει δύο ματς.

Μπάσκετ και χόκεϊ

Η θεωρία του ζιγκ-ζαγκ έχει εφαρμογή κυρίως στο μπάσκετ και το χόκεϊ επί πάγου. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τόσο του πλεονεκτήματος της έδρας όσο και του μομέντουμ, με ορισμένους άλλους σημαντικούς παράγοντες. Στο ΝΒΑ, μια γηπεδούχος ομάδα που κερδίζει τον πρώτο αγώνα έχει έως και 65% πιθανότητες να κερδίσει τη σειρά. Αν μιλήσουμε για το NHL, το ποσοστό φτάνει στο 76% για γηπεδούχο που κερδίζει το πρώτο ματς.

Τόσο το NHL όσο και το NBA έχουν συχνά το σύστημα 2-2-1-1-1 δηλαδή με δύο αγώνες σε ένα γήπεδο, δύο σε άλλο και στη συνέχεια εναλλάξ όταν υπάρχει σειρά εφτά αγώνων. Άλλη μια νίκη για τους γηπεδούχους στο δεύτερο παιχνίδι σημαίνει ότι αξίζει να στοιχηματίσετε στο αουτσάιντερ στο τρίτο παιχνίδι.

Η ομάδα που έχασε δύο φορές σερί είναι τώρα στην έδρα της και πιθανότατα θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτό το τρίτο παιχνίδι. Η προηγουμένως ηττημένη ομάδα κερδίζει, όπως είπαμε, τον τρίτο αγώνα στο 60% των περιπτώσεων στο NHL και στο NBA. Δεδομένου ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι πιο κοντά στο 50%, το να μπορείτε να ποντάρετε στο 60% είναι προς όφελός σας.

Επιπλέον, αν η φιλοξενούμενη ομάδα κερδίσει το πρώτο παιχνίδι μιας σειράς, τότε αξίζει να στοιχηματίσετε στους γηπεδούχους  στο νούμερο δύο αγώνα. Οι πιθανότητες δηλώνουν ότι η γηπεδούχος ομάδα κερδίζει τον δεύτερο αγώνα περίπου κατά 75% σε μπάσκετ και χόκεϊ επί πάγου, εάν έχασε τον πρώτο αγώνα εντός έδρας.

Παράγοντες για να προσέξετε

Φυσικά, δεν ακολουθεί κάθε αγώνας στο NBA και το NHL το μοτίβο ζιγκ-ζαγκ. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, πριν ποντάρετε στο ματς που σας ενδιαφέρει. Αν η μία ομάδα είναι ανώτερη από την άλλη από κάθε άποψη, τότε τα στατιστικά… πάνε περίπατο. Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε εάν μια ομάδα έχει ή όχι κίνητρο.

Πρέπει, δηλαδή, να γίνει όλη η συνηθισμένη δουλειά που θα κάνατε για έρευνα. Δηλαδή, να εξετάσετε θέματα όπως η φόρμα. Όπως και εάν απουσιάζουν παίκτες και τις επιδόσεις της ομάδας εντός ή εκτός έδρας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στο στοίχημα είναι όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα. Μην περιμένετε συνεχώς επιτυχία όταν δεν μπήκατε καν στον κόπο να ελέγξετε εάν ένας βασικός παίκτης είναι τραυματίας. Καμία θεωρία δεν είναι μαγική, ούτε θα κάνει ξαφνικά τόσο σημαντικά στοιχεία να μη μετράνε.