στοιχηματικές εταιρίες: Τύποι Bonus και προσφορές

Λόγω των απαγορεύσεων της επιτροπής Παιγνίων και του νέου κανονισμού εμπορικής επικοινωνίας οι στοιχηματικές εταιρίες δεν μπορούν, πλέον, να διαφημίζουν τα Bonus πρώτης κατάθεσης που προσφέρουν στους νέους πελάτες. Η προσφορά του Bonus διατηρείται, αλλά δεν δύναται να το επικοινωνήσουν. Κάποιες στοιχηματικές εταιρίες το αναφέρουν, απλά, ως προγράμματα ανταμοιβής.

Κατά πολλούς το μάρκετινγκ είναι η πιο σημαντική λειτουργία για μια ιστοσελίδα. Στην προκειμένη περίπτωση οι στοιχηματικές εταιρίες χρησιμοποιούν τα μπόνους ως έναν τρόπο για να προσελκύσουν νέους πελάτες. Την ίδια στιγμή τα μπόνους αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες στην προσπάθεια τους να επιλέξουν μια ιστοσελίδα στοιχήματος.

Από την πλευρά του ωστόσο ο παίκτης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός με τις ιστοσελίδες που επιλέγει και φυσικά θα πρέπει να ελέγχει τους όρους του μπόνους πριν το αποδεχθεί, αλλά και να αποφύγει παράλληλα λάθη που μπορούν να του στερήσουν το μπόνους.

Οι τύποι μπόνους και προσφορών είναι πολλοί και διαφέρουν στις στοιχηματικές εταιρίες. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πιο συνηθισμένες μορφές μπόνους.

Δωρεάν στοίχημα ή Freebet

Ένας τύπος μπόνους αρκετά δημοφιλής στη βρετανική αγορά. Στην Ελλάδα ένας νέος παίκτης μπορεί να το βρει στις περισσότερες από τις αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες. Οι παίκτες μπορούν να το βρουν στις ελληνικές ιστοσελίδες σε δυο παραλλαγές και συγκεκριμένα το Δωρεάν στοίχημα και το Στοίχημα χωρίς ρίσκο.

Στην πρώτη περίπτωση ο παίκτης, τοποθετεί ένα στοίχημα και λαμβάνει στη συνέχεια ένα δωρεάν στοίχημα που υπολογίζεται σαν ποσοστό επί του πονταρίσματος. 100% δωρεάν στοίχημα έως 20€, σημαίνει ότι αν ο παίκτης ποντάρει 20, θα πάρει ένα ισόποσο freebet, δηλαδή 20 ευρώ.

Στην άλλη περίπτωση του στοιχήματος χωρίς ρίσκο ή αλλιώς lose bet, αν ο παίκτης χάσει του επιστρέφεται το ποντάρισμα σε μορφή μπόνους και το οποίο θα πρέπει να τζιράρει.

-Μια άλλη μορφή μπόνους είναι το μπόνους κατάθεσης που είναι και το πιο συνηθισμένο. Εδώ ανάλογα με την ιστοσελίδα το μπόνους μπορεί να πιστωθεί άμεσα ή σε διάστημα δύο 24ωρων. Στην περίπτωση του 100% μπόνους έως 100€ σημαίνει ότι αν ο παίκτης καταθέσει 100 € θα πάρει μπόνους άλλα 100€.

-Τέλος το μπόνους σύστασης είναι ακόμη μια μορφή επιβράβευσης στον παίκτη. Εδώ ο πελάτης της ιστοσελίδας θα λάβει το μπόνους όταν ένας φίλος του εγγραφεί σε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό σύστασης που θα του παρέχει ο παίκτης.

Κίνδυνοι που παραμονεύουν

Όπως προαναφέραμε στο κείμενο οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο παίκτης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός, ειδικά αν επιλέξει μια ιστοσελίδα που δεν είναι αξιόπιστη.

-Πολλές είναι οι ιστοσελίδες που ζητούν από τους πελάτες να συμπληρώσουν ένα κωδικό προσφοράς κατά την εγγραφή τους σε αυτή, τον οποίο αν παραλείψουν να συμπληρώσουν θα χάσουν και το μπόνους.

-Η αποστολή email στην ιστοσελίδα για την πίστωση του μπόνους είναι κάτι που ο παίκτης θα πρέπει να έχει κατά νου. Πιο συγκεκριμένα πολλές ιστοσελίδες δεν πιστώνουν αυτόματα το μπόνους, με τον παίκτη να πρέπει να αποστείλει email εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος για να το λάβει. Αν δεν τον κάνει η ιστοσελίδα έχει το δικαίωμα να μην του πιστώσει το μπόνους.

-Το μέσο πληρωμής που επιλέγει ο παίκτης να κάνει κατάθεση είναι ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να προσέξει. Πολλές είναι οι ιστοσελίδες που στους όρους της προσφοράς αποκλείουν τις Paysafe και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

-Σχεδόν σε όλες τις στοιχηματικές υπάρχει η ελάχιστη απόδοση στις προσφορές για νέους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας παίκτης ποντάρει σε μικρότερες αποδόσεις από την απαιτούμενη, τότε η ιστοσελίδα μπορεί να του αφαιρέσει ακόμη και το μπόνους.

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ιστοσελίδες μη αξιόπιστες ή που δεν είναι τόσο δημοφιλείς στο κοινό, μπορούν να αφαιρέσουν το μπόνους των παικτών. Ο λόγος για τον οποίο πολλές ιστοσελίδες προχωρούν σε αυτή την ενέργεια είναι για το ότι ένας παίκτης έχει πάνω από έναν λογαριασμό ή υπάρχει και άλλος λογαριασμός από το ίδιο ip. Έτσι ο παίκτης θα πρέπει να προσέχει τις ιστοσελίδες που επιλέγει, αλλά και να διαβάζει προσεχτικά τους όρους και τα «ψιλά γράμματα».