Σύστημα Labouchere: Πως εφαρμόζεται στο στοίχημα

Σύστημα Labouchere

Το σύστημα La Bouchere ξεκίνησε αρχικώς να χρησιμοποιείται στα καζίνο και ειδικότερα στη ρουλέτα και με το πέρασμα των χρόνων εφαρμόστηκε και στο στοίχημα. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως βοηθάει τον παίκτη να έχει καλύτερο έλεγχο του κεφαλαίου του, ενώ απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που έχουν προκαθορίσει το πόσα χρήματα θέλουν να κερδίσουν, ανάλογα με το κεφάλαιο που διαθέτουν.

Ο δημιουργός του συστήματος παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα, ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος πονταρίσματος χρονολογείται περίπου στο 17ο με 18ο αιώνα στη Γαλλία. Το σύστημα Labouchere είναι αρκετά απλό στην εφαρμογή του, απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιηθεί σωστά όμως είναι ο παίκτης να έχει καθορίσει από πριν το ποσό που θέλει να κερδίσει όπως αναφέρουμε και παραπάνω. Στη συνέχεια δημιουργεί μια γραμμή με νούμερα, κι έτσι μπορεί να καθορίσει το μέγεθος του επόμενου στοιχήματος. Αν το ποντάρισμά του χαθεί τότε προσθέτει νούμερα σε αυτή τη γραμμή, ενώ αν το στοίχημά του είναι κερδισμένο, τότε αφαιρεί νούμερα.

Δοκίμασε το σύστημα Labouchere στην Goalbet

Για παράδειγμα

Φτιάχνουμε μια λίστα με τους αριθμούς 1,2,3,4,5,6,7. Προσθέτουμε εν συνεχεία τους δυο εξωτερικούς αριθμούς 1+7. Αν κερδίσουμε, τότε απλά τους σβήνουμε και προχωράμε στους πιο μέσα δηλαδή θα ποντάρουμε 8 (2+6). Αν χάσουμε, τότε δε διαγράφουμε τους αριθμούς, αλλά αντιθέτως προσθέτουμε το ποντάρισμά μας στο τέλος της γραμμής. Όταν σβήσουμε όλους τους αριθμούς από τη γραμμή το σύστημα σταματάει, οπότε ο παίκτης θα έχει κερδίσει. Φυσικά ο παίκτης θα πρέπει να ξέρει πως η συγκεκριμένη μέθοδος δεν εγγυάται κέρδη, αλλά, είναι ένας τρόπος που κάνει πιο ενδιαφέρον το στοίχημα. Παράλληλα, σε αυτή τη μέθοδο υπάρχουν και πολλές άλλες παραλλαγές, όπως το ότι ο παίκτης μπορεί να «σπάει» σε μικρότερους αριθμούς τη λίστα για να μην αναγκαστεί να κάνει μεγάλα πονταρίσματα.

Το μεγαλύτερο πλεονεκτήματα στο σύστημα Labouchere, είναι ότι περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χασούρα του παίκτη και βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του χρηματικού κεφαλαίου, ενώ για να υπάρξουν μεγάλες απώλειες θα πρέπει ο παίκτης να κάνει πολλές και συνεχόμενες λάθος επιλογές. Αντίθετα, το βασικότερο πρόβλημα του είναι η πίεση που ασκεί στο χρηματικό κεφάλαιο του παίκτη, καθώς μια σειρά από συνεχόμενες χαμένες επιλογές, πιθανόν να οδηγήσει σε μεγάλα πονταρίσματα και σε μεγάλες απώλειες.
Η βασική του ιδέα είναι ότι ο παίκτης μπορεί να ρεφάρει για τις ήττες στοιχηματίζοντας περισσότερα στο επόμενο ποντάρισμα και ότι όλα τα πονταρίσματα θα φέρουν άρτιο αποτέλεσμα.