Τα μακροχρόνια bets στο στοίχημα

Ο πρώτος και μοναδικός σκοπός της πλειοψηφίας των παικτών του στοιχήματος είναι το εφήμερο κέρδος. Οι περισσότεροι επιλέγουν σημεία που ολοκληρώνονται στη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ σπάνιο να αναζητήσουν αναμετρήσεις διαφορετικών ημερών αλλά και bets που μπορούν να κρατήσουν αρκετούς μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, η αγορά των μακροχρόνιων στοιχήματων γίνεται ολοένα και περισσότερο διαδεδομένη στο στοιχηματικό κοινό. Η πλειοψηφία των επιλογών αφορά μεγάλα τουρνουά που διαρκούν περίπου ένα μήνα όπως Μουντιάλ, Euro, Eurobasket ή Mundobasket, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αναμονή είναι σαφώς μικρότερη συγκριτικά με τα εθνικά πρωταθλήματα, όπου το ποντάρισμα μπορεί να γίνει τον Αύγουστο.

Ωστόσο, αξίζει να ασχοληθούμε και με τα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς πλέον η επιλογή που προσφέρουν οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, το cash out, αποτελεί «όπλο» στα χέρια μας. Η τακτική που συνηθίζεται στα μακροχρόνια στοιχήματα προβλέπει το ποντάρισμα στο φαβορί, όμως δεν είναι αυτή που προτείνουμε. Όπως σε κάθε επιλογή μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε την απόδοση που θεωρούμε ότι κακώς προσφέρθηκε σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Ψάχνουμε, δηλαδή, το λάθος του bookmaker, ο οποίος ενδεχομένως να υποτίμησε κάποιες ομάδες, τις οποίες εμείς θεωρούμε ικανές να κάνουν την έκπληξη ή τουλάχιστον να πλασαριστούν ψηλά. Σε περίπτωση που κάποια απ’ αυτές τις ομάδες τα πάει πολύ καλά στις πρώτες 8-10 αγωνιστικές (παράδειγμα ο Πανιώνιος στη Σούπερλιγκ), τότε θα πάρουμε ένα αρκετά καλό cash out και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε κερδισμένοι.

Μια δεύτερη εξαιρετική τακτική είναι να περιμένουμε τις πρώτες 3-4 αγωνιστικές, προκειμένου να εντοπίσουμε τα πρωταθλήματα όπου τα μεγάλα φαβορί δεν ξεκίνησαν καλά. Για παράδειγμα, μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να κάνει μια νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και να μείνει στο -5 απ’ την κορυφή.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση της για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα ανέβει και κάπου εκεί θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση των καταστάσεων, να παρακολουθούμε στενά τα πρωταθλήματα όπου επιλέγουμε να ποντάρουμε τα χρήματα μας και να είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε αν μια ομάδα δεν αποδίδει καλά ή αν απλά ήταν άτυχη σε κάποια παιχνίδια.