Τι παγίδες κρύβονται πίσω από τους Tipster

Με την ανάπτυξη του διαδικτύου και τη συνεχή απασχόλησή μας με αυτό οι κίνδυνοι και οι παγίδες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τόσο στο χώρο της ενημέρωσης, όσο και του στοιχήματος μπορούν να αποβούν καταστροφικές για εμάς.

Αρκετοί παίκτες αναζητούν την επιπλέον πληροφορία, αυτή που δεν ξέρει η «πιάτσα» και θα τους δώσει την ευκαιρία να… πλουτίσουν. Εκεί έχουν «πατήσει» διάφοροι επιτήδειοι και προσπαθούν να «πουλήσουν» υποτιθέμενες πληροφορίες σε ανυποψίαστους χρήστες, με σκοπό να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες. Οι δημιουργοί αυτών των σελίδων ισχυρίζονται στα θύματα τους ότι είναι κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών και πως γνωρίζουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ζητούν κατάθεση χρημάτων είτε μέσω συστημάτων και ιστοσελίδων ηλεκτρονικών πληρωμών σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος. Πρόκειται, φυσικά, για πλεκτάνη, η οποία στοιχειοθετεί τα εγκλήματα της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής.

Το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιου τύπου απατεώνες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα πρέπει να ακολουθείτε τις συμβουλές και τις προτάσεις των tipster που εμπιστεύεστε. Υπάρχουν αρκετά ΜΜΕ, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που ασχολούνται επισταμένα με το στοίχημα και προσφέρουν γνώσεις, συμβουλές και προτάσεις έπειτα από μελέτη. Αυτός, άλλωστε, είναι ο τομέας της εξειδίκευσης τους, χωρίς αυτό να σας αναγκάζει να τους εμπιστευτείτε «τυφλά».

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Έχετε την υποχρέωση προς την τσέπη σας να «φιλτράρετε» τις απόψεις και τις προτάσεις, να καταλήξετε στους tipster που αντιπροσωπεύουν το ύφος και τις διαθέσεις σας και να πορευτείτε μαζί τους. Το ιδεατό θα ήταν να τους ακολουθείτε τόσο στις καλές, όσο και στις κακές περιόδους, ενώ προτείνουμε επίσης να μην προχωρείτε σε παραλλαγές των προγνωστικών τους, αν αυτά δε σας αρέσουν. Προσπαθήστε να καταλήξετε σε 2-3 tipster που θεωρείτε ότι μπορούν να σας φέρουν κέρδος και εμπιστευτείτε τους μέχρις ότου αποδειχτεί αν άξιζαν την εμπιστοσύνη σας ή όχι.