Το «κλειδί» της επιτυχίας οι μετρημένες επιλογές

Το στοίχημα είναι ένα «άθλημα» στο οποίο απαιτείται μελέτη και δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην τύχη. Οπότε θα πρέπει να «αγωνιζόμαστε» σε αυτό για ψυχαγωγικούς λόγους κι όχι επιβίωσης. Είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος παίκτης να είναι μακροχρόνια κερδισμένος από αυτό. Οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι μετρημένες και πάνω απ’ όλα, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Κοντολογίς, απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Το υπέρμετρο ρίσκο και η ψευδαίσθηση ότι το υψηλότερο ποντάρισμα θα φέρει περισσότερα κέρδη, είναι το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ο παίκτης του στοιχήματος. Δεν παίζουμε ποτέ για να ρεφάρουμε τη χασούρα, διότι το πιθανότερο είναι ότι θα είμαστε «θολωμένοι» και οι επιλογές μας θα είναι απόρροια μη καθαρής σκέψης και μελέτης.

Μη ξεχνάτε άλλωστε, ότι το στοίχημα δε θα πρέπει να μας απασχολεί για υπέρμετρα πολλές ώρες, διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει προβλήματα στη ζωή μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις ωφέλιμες ώρες της ημέρας.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη συνειδητοποίηση του μικρού ρόλου που πρέπει να έχει το στοίχημα στη ζωή μας φέρνει ένα και μόνο αποτέλεσμα: περισσότερα χρήματα στην τσέπη μας! Το ιδανικό θα ήταν να θεσπιστεί απ’ την αρχή της σεζόν (τον Σεπτέμβριο όταν και ξεκινά η δράση στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης) το ακριβές συνολικό ποσό που είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μέχρι το φινάλε της.

Οφείλουμε να κρατούμε σημειώσεις για τα λεφτά που φεύγουν απ’ το λογαριασμό μας, προκειμένου στο τέλος να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Και φυσικά, το σημαντικότερο όλων είναι να ποντάρουμε μικρά ποσά, αφού ως γνωστόν, κανείς δεν έγινε εκατομμυριούχος απ’ το στοίχημα.