Το σύστημα D’ Alembert στο χώρο του στοιχήματος

Το σύστημα D’ Alembert απευθύνεται κυρίως σε πιο μετριοπαθείς παίκτες στοιχήματος, οι οποίοι δεν αρέσκονται στο να ρισκάρουν. Προέρχεται από την ρουλέτα των καζίνο, είναι γνωστό ως το σύστημα της πυραμίδας, αλλά και ως montant et demontant. Η ιδέα του συστήματος D’ Alembert δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα από τον Γάλλο φυσικό και μαθηματικό, Jean le Rond D’ Alembert.

Καθημερινές αναμετρήσεις χωρίς γκανιότα στον Stoiximan!

Στόχος του είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών ενός παίκτη. Το σύστημα αυτό βασίζεται στη θεωρία της καθυστέρησης, έχει πολλά κοινά με το σύστημα Martingale, με την διαφορά όμως πως αυτό είναι ακόμη πιο ασφαλές. Η βασική ιδέα του συστήματος D’ Alembert είναι ότι αυξάνουμε το στοίχημα κάθε φορά που χάνουμε και μειώνουμε το στοίχημα μας κάθε φορά που κερδίζουμε. Έτσι ο παίκτης έχει την δυνατότητα να κρατήσει ορισμένα από τα κέρδη του, αλλά και να αντισταθμίσει παράλληλα, τις απώλειες από σταδιακά υψηλότερα χαμένα στοιχήματα.

Γενικά είναι ένα σύστημα απλό στην πράξη, όπου σε περίπτωση νίκης ο παίκτης μειώνει κατά το ήμισυ το αρχικό ποσό που πόνταρε, ενώ σε περίπτωση ήττας το αυξάνει κατά μια μονάδα, βοηθώντας τον έτσι να έχει τον έλεγχο των στοιχημάτων.

Για παράδειγμα
Στοιχηματίστε 10€. Κερδίσατε; Κρατήστε το ίδιο ποσό πονταρίσματος.
Στοιχηματίστε 10€. Χάσατε; Διπλασιάστε το αρχικό ποσό.
Στοιχηματίστε 20€. Χάσατε; Προσθέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 30€.
Κερδίσατε; Αφαιρέστε 10€.
Στοιχηματίστε 20€. Κερδίσατε; Αφαιρέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 10€.
Χάσατε; Προσθέστε 10€ και στοιχηματίστε 20€.

Όπως σε όλες τις στρατηγικές και συστήματα έτσι και στο σύστημα D’ Alembert εχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Μπορεί να βοηθήσει αρκετά παίκτες με μικρό κεφάλαιο που δεν θέλουν να ρισκάρουν, ενώ παράλληλα, δεν αφήνει τον παίκτη να ενθουσιαστεί και να παρασυρθεί σε μεγάλο ποντάρισμα, αυξάνοντας ωστόσο, την πίστη του για το επόμενο στοίχημα.

Αντιθέτως, μπορεί να βασίζεται στη θεωρία της φυσικής ισορροπίας μεταξύ νίκης και ήττας, είναι πολύ πιθανό όμως μετά από μερικές μόνο νίκες να έρθει μεγάλη σειρά διαδοχικών ηττών, καθώς απαιτείται μεγάλος αριθμός στοιχημάτων για να επιτευχθεί πραγματική ισορροπία.