Σύστημα Martingale: Πως εφαρμόζεται στο στοίχημα

Το σύστημα Martingale έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Γαλλία περίπου το 18ο αιώνα και οφείλει την ονομασία του στον Χένρι Μάρτινγκεϊλ, ο οποίος -κατά τη γνώμη του- εφηύρε έναν αποδοτικό τρόπο για να κερδίζει στη ρουλέτα. Το συγκριμένο σύστημα είναι βασισμένο στη στατιστική και τα μαθηματικά και γενικώς είναι πολύ απλό στην εξήγησή του, ωστόσο αρκετοί ειδικοί του χώρου το κατακρίνουν, και θα δούμε παρακάτω το γιατί.

Δοκίμασε το σύστημα Martingale στην Betshop

Η βασική φιλοσοφία του συστήματος Martingale είναι πως ο παίκτης διπλασιάζει το ποντάρισμά του σε κάθε χαμένο στοίχημα. Έτσι όταν επιβεβαιωθεί το στοίχημά του θα έχει πάρει πίσω όλα τα χαμένα πονταρίσματα, έχοντας εξασφαλίσει και κάποιο κέρδος. Βέβαια όταν επαληθευτεί η επιλογή του η όλη διαδικασία ξεκινάει από την αρχή.

Το κακό με το συγκεκριμένο σύστημα είναι πως μια σειρά από χαμένα στοιχήματα θα εκτοξεύσει το ποντάρισμα στα ύψη, έτσι ο παίκτης που θα αποφασίσει να το ακολουθήσει θα πρέπει να είναι οπλισμένος με πολλή υπομονή και ακόμη περισσότερα χρήματα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έχει πολλούς επικριτές.

Σημειώνουμε, τέλος, μία πολύ σημαντική παράμετρο: το σύστημα Martingale δε μας εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη όσο μεγαλώνει το ποντάρισμα μας, διότι ο βασικός σκοπός του είναι η επιστροφή των προηγούμενων απωλειών. Δηλαδή, είτε παρατηρηθεί επιτυχία στο πρώτο ποντάρισμα, είτε στο πέμπτο, είτε στο… δέκατο, το καθαρό κέρδος μας θα είναι ακριβώς το ίδιο!