Το trading και η εφαρμογή του

Ο κόσμος του στοιχήματος δεν είναι τόσο απλός όσο πολλές φορές νομίζουμε. Διαθέτει αρκετούς εξειδικευμένους τομείς, οι οποίοι –όπως είναι φυσιολογικό- δεν ανακαλύπτονται απ’ όλους τους παίκτες. Μερικά πράγματα είναι απλά, άλλα είναι περισσότερο σύνθετα και ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα αναλύσουν. Στη θεωρία, το ανταλλακτήριο στοιχημάτων είναι σίγουρα ένας απ’ τους εν λόγω τομείς, έστω κι αν τα δεδομένα δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο οι περισσότεροι νομίζουν.

Καθημερινές αναμετρήσεις χωρίς γκανιότα στον Stoiximan!

Τα δεδομένα αναδιαμορφώνονται ανά δευτερόλεπτα και η κίνηση της αγοράς επηρεάζει την εξέλιξη τους, αλλά και τη λήψη αποφάσεων. Συνεπώς, πρόκειται για μια (σχεδόν) πιστή αντιγραφή του κόσμου του Χρηματιστηρίου, έστω κι αν η σύγκριση είναι λιγάκι γενικευμένη. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου άτοπη, κυρίως εξαιτίας της έκφρασης trading, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο του Χρηματιστηρίου. Με τον ίδιο τρόπο που ένας trader θα επιλέξει να επενδύσει σε μια μετοχή, την οποία υποτιμάει η αγορά, έτσι και ο συνεπής παίκτης στοιχήματος θα προσπαθήσει να «διαβάσει» την υποτίμηση ομάδων και γεγονότων απ’ τις ιστοσελίδες. Αυτό μπορεί να συμβεί για αρκετούς λόγους, ωστόσο ο «διαβασμένος» παίκτης, που γνωρίζει τις δυνατότητες μιας ομάδας, μπορεί να αντιληφθεί και να «αρπάξει» την ευκαιρία. Αντίστοιχη είναι η τακτική και σε ομάδες που οι ιστοσελίδες υπερεκτιμούν. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχει αξία (value bet) η κόντρα στα φαβορί, αρκεί φυσικά να είμαστε γνώστες της δυναμικής των αντιπάλων και αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι υποτιμήθηκαν.

Η παρακολούθηση της αγοράς είναι μείζον θέμα για έναν συνεπή παίκτη στοιχήματος. Όπως κάποιοι επενδυτές αρέσκονται να ακολουθούν τις μεγάλες τάσεις της αγοράς στα Χρηματιστήρια, έτσι υπάρχουν κάποιοι παίκτες στοιχήματος που συμπορεύονται σε πολλές περιστάσεις με τις κινήσεις της αγοράς. Άλλοι περιμένουν να δουν που θα «ανοίξει» η αγορά των αποδόσεων, εκτιμούν τις αλλαγές τους, αλλά και τη χρονική συγκυρία και επιλέγουν περισσότερο υπομονετική στάση.